Looking back 2012

Året er gået på held, og 2013 venter lige om hjørnet. Det er nytårsaften i morgen, hvilket jo skaber en oplagt lejlighed til at se tilbage på året der gik.

Umiddelbart har 2012 ikke været vildt begivenhedsrigt, eller jo det har det, men der ikke sket store, dramatiske eller livsforandrende ting. 2012 har været et forholdsvis stille år, hvor jeg har nydt livet med kæresten og vores Stella, og hvor jeg har nydt og sat pris på min familie.
Der er dog sket to store ting, som jeg vil huske det forgangne år for. I januar sidste år mødte jeg en fantastisk lille prinsesse, nemlig min lille niece, som ligesom sin storesøster har gjort livet endnu skønnere. Hun runder snart sit første år, og bliver kun skønnere med alderen 😉
Så sent som i denne måned skete der det, at jeg endelig nåede enden på min karriere som studerende. Jeg fik skrevet mit speciale færdig, selvom jeg til tider troede, eller måske endda frygtede, at jeg aldrig ville nå til vejs ende i den lange og ofte frustrerende proces. Ikke nok med at jeg fik skrevet det færdig, jeg endte og med et godt resultat. I december forsvarede jeg specialet og kom ud med et rigtig godt resultat, udover al forventning.
Mens jeg har lagt livet som studerende bag mig, forsøger jeg nu at finde mig selv og min nye plads i livet. Jeg har endnu ikke vænnet mig til tanken. Et eller andet sted føler jeg mig stadig som studerende. Men jeg er jobsøgende, og kan forhåbentlig i det nye år (og meget gerne inden mange måneder) kalde mig lønmodtager i stedet for dagpengemodtager.

2012 har også været året, hvor jeg har været vidt omkring i beauty-junglen. Jeg har shoppet rundt, prøvet nye ting, stødt på skuffelser og fundet favoritter. Faktisk er en pæn del (og måske endda mere end jeg vil indrømme) af mine i forvejen knappe midler blevet brugt på dullegrej i alverdens former og farver. Og desværre er ikke alt opbrugt, men står bare og samler støv, fordi resultatet eller effekten ikke har været som ønsket.
Derfor har besluttet mig for at lave et nytårsfortsæt for 2013. Mit første nogensinde i øvrigt! Jeg vil shoppe mindre rundt, og simpelthen være bedre til at holde fast i favoritterne, det der virker. Jeg må gerne teste nye produkter, men i mindre grad, især når det kommer til ansigtspleje. 2012 har nemlig også været året, hvor jeg har lært min hud bedre at kende. Mit hud er ikke længere så robust. Den er lidt problematisk og er meget reaktiv, hvis den kommer i kontakt med de forkerte produkter. Derfor er det vigtigt, at jeg holder mig til det, jeg kender, og ved virker. Men udover det så giver det jo egentlig god mening at holde sig til det, der virker. Jeg tænker nemlig, at der vil være en del penge at spare ved undgå alle fejlkøbene. Og spildet vil også mindskes en smule.

Stuff Dec 12 018

Ovenstående er nogle af de produkter, som jeg har stiftet bekendtskab med det sidste års tid, og som er blevet mine favoritter.

Stuff Dec 12 020

MAC Extended Play Lash købte jeg for et par måneder siden, fordi jeg har læst fine ting om den. Den har på ingen måde skuffet. Den er tårefast og drysser ikke. Og så er der den ting, som i mine øjne gør, at den er genial og bedre end mange andre mascaraer, jeg har prøvet, nemlig den lille børste, som gør det muligt at fange hver eneste vippe. Derudover giver den en passende mængde volumen og længde. Derfor må denne gerne være min ven – også i 2013.

GOSH Waterproof Eyeshadow Base har været en sand ven i nøden! Mine kronisk fedtede øjenlåg har i årevis gjort det umuligt for mig at få en øjenskygge til at holde mange timer ad gangen. Denne primer får enhver øjenskygge til at holde, ikke bare nogle timer, men HELE dagen. Jeg er fan! Og selvom jeg har planer om at holde fast ved denne længe endnu, så har jeg alligevel planer om anskaffe mig en hudfarvet primer inden længe.

I år har jeg også lært at tegne mine bryn op. Noget jeg aldrig har gjort i før. L’Oréal Color Riche Le Sourcil er nem at arbejde med og giver et fint og naturligt resultat. Faktisk er jeg blevet så afhængig, at optegning af brynene er en fast del af min makeup-rutine. Jeg synes, at jeg ser helt mærkelig ud, når jeg lader være.

GOSH Velvet Touch Eyeliner i farven Pure Natural er blevet min genvej til frisk(ere) øjne. Engang brugte jeg en hvid kohl til den nederste våde kant, men denne hudfarvede eyeliner giver et meget bedre og mere naturligt resultat.

Stuff Dec 12 022 2

I år fik jeg også øjnene op for det danske mærke Purely Professional, hvilket betød starten på en forelskelse. Jeg er nemlig fan. Stor fan. Jeg er vild med filosofien om et minimum af indholdsstoffer i produkterne. Jeg er vild med kvaliteten. Jeg er endnu ikke stødt på et produkt, som ikke dur.

Min daglige shampoo er Kids Shampoo, som er genial til mit fine/tynde hår. Den tynger ikke og er så mild, at jeg kan bruge den hver dag uden at irritere min hovedbund.

Treatment 1 er bare genial. Den er fugtgivende, giver blødt og glansfuldt hår. Håret bliver så nemt at rede ud. Den tynger ikke. Og så kan den bruges i både vådt og tørt hår.

Olie, særligt hårolie, har været det helt store hit år. Jeg hoppede også med på bølgen og anskaffede mig Moroccanoil Treatment Light (i rejsestørrelse). Den er blødgørende og samler flyvske spidser. Og så er den virkelig drøj i brug. En enkelt dråbe skal der til mit fine hår. Derfor er jeg også overbevist om, at denne lille flaske holder i en evighed.

Stuff Dec 12 025 2

Jeg har i lange tider været på jagt efter at få den perfekte hud. Faktisk havde jeg næsten opgivet. Men et besøg på Kosmetologskolen i Århus gav mig en bedre forståelse af min hud og hjalp mig til at finde nogle produkter, som gør gode ting for min hud. I jagten på en pænere hud har to produkter været ægte life savers for mig.

Repair Cream fugter og beroliger min hud. Andre bruger den til tørre hænder eller på kroppen. Jeg bruger den i ansigtet, og det fungerer bare for mig!

Medex Purus Mask har jeg faktisk ikke nævnt her på bloggen før. Det er egentlig for dårligt, for den har virkelig gjort en forskel for min hud. Medex skriver på sin hjemmeside, at Purus Mask er en usynlig gel-maske med en kombineret effekt. Purus Mask er en rensende og desinficerende maske til fedtet og uren hud, men kan også anvendes til både irriteret og solbrændt hud. Indeholder bl.a. troldnød og en høj koncentration af aloe vera, som virker helende og beroligende. Stabiliserer hudens fugt-balance, øger blodcirkulationen og efterlader huden med en sund og frisk teint. Purus Mask er uundværlig i behandling af uren hud/acne.  Påføres i et tyndt lag og hviler på huden i ca. 15 min. Fjernes herefter med lunkent vand.
Anvendes 1-2 gange om ugen efter afrensning med Seratoxes Gel. Råd: Man kan evt. undlade at fjerne masken og sove med den på om natten. Ved acnetilstande kan den også anvendes i et tyndt lag under dagcreme.
Min hud drillede en del, da jeg begyndte at bruge den (jeg brugte den i øvrigt ikke som maske, men under min almindelige ansigtscreme). Jeg havde en del urenheder, oplevede ofte at have rødmende og irriteret hud. Og så var min hud evig og altid fedtet. I løbet af ingen tid holdt min hud op med at fedte. Og urenheder døjer jeg knap så meget med. Desværre har jeg været foruden den de sidste uger, hvilket jeg allerede kan mærke på min hud. Altså den er ikke gået tilbage til det, den var før, men jeg får lidt flere urenheder. Så der er ingen tvivl om, at den skal hjem til mig inden længe.

Tromborg Healing Gel Aloe Vera har været mit billigere alternativ til Purus masken. Den har ikke helt samme effekt, men den kan berolige min hud, når den bliver lidt stresset.

Clinique Moisture Surge er en af mine julegaver. Den er virkelig fugtgivende og er god at have, når huden har brug for et ekstra boost.

Stuff Dec 12 028 2

Normaderm Micellar Solution 3-in-1 er en skintonic, som hverken indeholder sæbe eller alkohol, hvorfor den virker for mig. Den gør det den skal uden at være for krads.

Derma Eco Makeup fjerner er blevet en trofast følgesvend, når der skal fjernes makeup. Den er meget mild, den er nemlig både uparfumeret og alkoholfri. Og så duer den til både øjenmakeuppen og selve ansigtet.

Stuff Dec 12 032 2

Depend Dip-in Neglelakfjerner er blevet en trofast følgesvend. Aldrig har det været nemmere at fjerne neglelak. Fingeren stikkes bare ned i bøtten og efter nogle sekunder er neglelakken væk. Den klarer i øvrigt også glimmer uden de store problemer. Jeg købte den første bøtte i starten af oktober, og har først for nylig skiftet den ud (og den har altså klaret at fjerne neglelak 1-3 gange ugentligt).

Avène Cold Cream Hand Cream har godt nok fulgt mig i mere end det sidste år. Men den fortjener alligevel at komme med. Den duer bare. Den er fugtgivende, selv når mine hænder er aller mest tørre.

Stuff Dec 12 035 2

Jeg har været stor fan af neglelak i 2012. Og min samling er blevet væsentlig forøget det forgangne år. Et af mine favoritmærker er L’Oréal Color Riche. Fordi de er gode, holdebare, nemme at arbejde med, og så er de ikke særlig dyre. Ellers er jeg også ret glad for Essie, som laver de mest fantastiske farver. Men jeg har også stiftet bekendtskab med nye mærker – fx OPI: som er et fint mærke, men jeg er ikke nok imponeret til at ville betale omkring 130 for en ny lak. Barry M: det er svært at udtale sig generelt om mærket, da jeg endnu ikke prøvet nogle almindelige lakker, men jeg er glad for min guldglimmerlak. Rimmel og GOSH: som laver nogle rigtig fine farver.

Umiddelbart er det jo ikke, fordi jeg mangler lakker. Og et eller andet sted har jeg et mål om at begrænse mine køb det kommende år. Men så igen er jeg godt klar over, at jeg nok ikke kan holde det. Lige nu har jeg allerede en plan om at lade et par lakker finde vej til min samling inden længe. Jeg har nemlig forelsket mig i nogle af de fine farver fra Essies Vinterkollektion – Beyond Cozy, Snap Happy, She’s Pampered og Leading Lady er nogle virkelig fine farver. Særligt Beyond Cozy har jeg et godt øje til.

Nå, indlægget her blev længere end planlagt. Men så fik vi da også (næsten) det hele med 😉 Forhåbentlig er du nået hertil. Hvis ikke, forstår jeg dig godt 😉
Men altså, der er vel ikke så meget andet at sige end… RIGTIG GODT NYTÅR!! Pas på jer selv, jeres øjne, fingre og alle andre lemmer, og kom godt over på den anden side!

Reklamer

One thought on “Looking back 2012

  1. Pingback: Årets sidste indlæg | Belles Passions

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s