Survival kit i sommervarmen

Sikke en sommer vi har fået os! Endelig kom den, og så oven i købet for fulde gardiner 😉

Når solen står så højt på himlen, og det er så varmt, må der lidt ændringer til i den daglige rutine. Der må skrues ned for mængden af produkter. Både fordi det er for varmt at okse rundt med det hele, og fordi der er en god sandsynlighed for, at det smelter af i løbet af dagen. Det skal bare være nemt og simpelt.

Sommerprodukter 033 2Først og fremmest skal der solcreme til. Med al den snak om faren ved solen, kan man jo ikke gøre andet end at beskytte sig, for alternativet er at undgå solen helt, og det har vi jo heller ikke lyst til. Den skal nydes, mens den er her. Derudover er forbrændinger heller ikke det sjoveste at døje med.
Jeg smører mig gerne ind fra morgenstunden, som jeg ville gøre med en almindelig bodylotion. Så er jeg sikker på, at jeg ikke glemmer det. Ved jeg, at jeg skal være ude hele eller bare en del af dagen, sørger jeg gerne for at have en solcreme i tasken, så jeg kan smører mig ind igen efter nogle timer.

Jeg har som regel ikke de store problemer med solen. Jeg har kun ganske få gange i mit liv været forbrændt, så en faktor 30 er sådan set rigeligt for mig. Kærestens hud er til gengæld lidt mere sensitiv i solen, så derfor skal vi ikke længere ned.

Jeg er blevet rigtig glad for Vichy Capital Soleil Sun Cream Face spf 50. Den er perfekt, når ansigtet er i solen hele dagen, og så er den let farvet, hvilket er meget rart på dage, hvor huden ikke rigtig arter sig. Den er måske lidt til den lyse side, men umiddelbart synes jeg, at den tilpasser sig hudens egen tone meget fint. At den er let farvet gør, at den ensarter huden, men den dækker hverken rande under øjnene eller urenheder. Som det er tendensen i øjeblikket, er den lavet til ikke at fedte for meget.

La Roche-Posay Anthelios Melt-in Cream spf 30 er ellers et produkt, som er vældig hypet for tiden, særligt i blogland. Den er populær, fordi den ikke fedter, hvilket er meget rart. Til gengæld synes jeg, at den gør huden hvidlig. Jeg kan i hvert fald ikke bruge min sædvanlige concealer, hvilket jeg er ret træt af. Derfor bruger jeg den hovedsageligt på dage, hvor jeg er helt og aldeles makeup-fri. Derudover synes jeg, at den er ganske god til den creme-forskrækkede kæreste, som for en gangs skyld ikke brokker sig helt så meget over, at det fedter og klistrer.

Piz Buin Allergy Lotion spf 30 er en rigtig lækker solcreme til kroppen. Den tørrer hurtigt ind og fedter ikke.

Sommerprodukter 003 2Huden skal selvfølgelig også fugtes rigtig godt, særligt efter lange dage i solen, som jo udtørrer.
Jeg er stor fan af olier. Især på denne tid af året. Hud lapper dem i sig, og får en lidt anden glød end ved brug af almindelige bodylotions. Normalt bruger jeg bare almindelig mandelolie eller lignende, men i går var jeg løbet tør for både olie og bodylotion, og Bio-Oil er det eneste, man kan få i Bilka (som var den eneste butik, jeg lige kom i nærheden af). Jeg har endnu ikke prøvet den, men jeg har kun hørt godt om den, så det var vel på tide at få den testet. Eftersom den er helt ny, er jeg ikke klar til at kaste mig ud i en anmeldelse endnu, men umiddelbart synes jeg, at den virker meget lækker.

Sommerprodukter 023 2Læberne skal selvfølgelig også plejes.
Eucerin Acute Lip Balm er en rigtig lækker gel-læbepomade, som fugter godt igennem.
Også læberne skal beskyttes mod solen, og til det formål er Piz Buin Sun Lipstick spf 30 rigtig god. Den indeholder aloe vera, og virker dejligt fugtgivende. Nogle gange bruger jeg den alene, andre gange har mine læber brug for lidt ekstra fugt, hvor jeg så bruger den oven på en anden læbepomade.

Makeuppen skal være så minimal som muligt. I denne varme duer et kæmpe lag makeup ikke. Den smelter alligevel af, og engang i mellem synes jeg også, det er sværere for huden at ånde, hvis den er dækket af et tykt lag foundation, og hvad ved jeg.
Concealer er et must. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde så tydelige rende under øjnene, for jeg ville gerne kunne undvære den, men jeg kommer til at se så træt ud uden. MAC Pro Longwear Concealer er rigtig god i varmen. Den dækker nemlig rigtig godt, selv ved et tyndt lag, og så holder den godt i varmen.
MaxFactor Clump Defy Mascara (water resistant) er en ny mascara-favorit. Den giver god volumen og længde og adskiller vipperne på fineste vis. Derudover drysser den ikke og smelter ikke i varmen – vigtigt!
Nogle dage har man bare en dårlig ansigtsdag, hvor huden skinner lidt ekstra, er ujævn og trist at se på, eller er dækket af urenheder. På sådanne dage er det rart med en pudder, som føles let på huden, men alligevel dækker lidt. Til det formål er jeg ret glad for L’Oréal True Match The Powder, som dækker uden at virke for pudret, og som nemt kan friskes op i løbet af dagen, hvis det er nødvendigt.

Følg Polishing Life på:
Bloglovin
eller
Instagram (@baysen)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s